تیپ : INTP درون گرا – شهودی – منطقی – ادراکی

جمله‌ی افراد INTP: مسايل رضايت بخش زيادي در ادراه‌ي يك شغل وجود دارد كه كاملا بي نياز از حمايت است

کلیات

تیپ INTP ساکت، محتاط، متکی به خود و به شدت مستقل است. برای او دقیق بودن، مهم است. این تیپ شخصیتی از کنجکاوی فراوانی بهره مند است.

محل کار

تیپ INTP می‌تواند سیستم‌های پیچیده و الگوهای مفهومی را بهبود ببخشد، اما ترجیح می‌دهد که کاربرد و اجرا را به دیگران واگذار نماید. او از صلاحیت حرفه‌ای سطح بالا برخوردار است و از این حیث به خود می‌بالد. همه انتخاب‌ها را به دقت وارسی می‌کند. متوجه تضادها، ناسازگاری‌ها و اشکالات منطقی در اندیشه‌های خود و دیگران است. وقتی موضوعی را به درستی درک کند به حرکت در می‌آید. دوست دارد هدف‌ها و استانداردهای خود را در محیطی انعطاف‌پذیر و بی‌ساختار تعیین کند. اگر نتواند از توانمندی‌های خود استفاده کند، بدبین و افسرده می‌شود. این تیپ دوست دارد که به طور مستقل کار کند، اما تکمیل کردن کارها برایش دشوار است. دوست ندارد دیگران را سرپرستی کند.

ارتباط با دیگران

تیپ INTP در اندیشه‌ها، علایق و کار خود فرو می‌رود و ممکن است روابط خود را فراموش کند. نسبت به کسانی که برای او مهم هستند صمیمی و وفادار است. ممکن است به آسانی از برقراری تماس با دیگران خودداری ورزد. یک فضای رها از تضاد را دوست دارد. به ظاهر جسمانی خود توجهی ندارد. برایش مهم نیست که دیگران درباره او چگونه فکر می‌کند. او خوش‌خلق است. با غریبه‌ها رسمی است و از آنها فاصله می‌گیرد. از صحبت‌های خودمانی خوشش نمی‌آید. او می‌تواند خودبین و خودخواه باشد. اغلب از شرکای زندگی معاشرتی استقبال می‌کند.

اوقات فراغت

تیپ INTP ترجیح می‌دهد که بسیاری از کارها را به تنهایی انجام دهد. او دوست دارد کارهایی بکند که دیگران در آن دخالتی نداشته باشند. برخی از افراد این دسته از چالش‌های جسمانی لذت می‌برند و بسیاری از آنها به فعالیت‌ هایی مانند بریج، شطرنج و بازی با کلمات علاقمند هستند. این تیپ برای همه مدت عمر، یادگیرنده‌ است و پیوسته آگاهی خود را بیشتر می‌کند.

پیشنهاداتی برای خود فرد

به امیال و نیازهای دیگران حساس باشید.

ببینید برای کسانی که شما به آنها بها می‌دهید چه موضوعی اهمیت دارد.

بیش از اندازه انتقادگر نباشید.

بیاموزید که آنچه را می‌نویسید یا می‌گویید ساده‌سازی کنید تا دیگران بتوانند شما را درک کنند.

از موفقیت‌های دیگران تعریف کنید، از استعدادهایشان حسن‌جویی کنید.

حتی برای جزئی‌ترین کارها از آنها تعریف کنید.

تصمیم‌گیری‌های خود را به بعد موکول نکنید.

بیاموزید که خودتان را بیشتر بیان کنید. توضیح بدهید که در درون خود چه احساسی دارید.

در بحث‌های گروهی حرفتان را بزنید، حتی اگر اندیشه یا ایده‌ای ممکن است به نظرتان مسلم برسد.

وقتی با نظر شما مخالفت می‌شود رفتار تدافعی اتخاذ نکنید.

به توانمندی‌های خود بها بدهید – نوآور بودن، منطقی بودن، مستقل بودن، تحلیل‌گرا بودن، توجه داشتن به جنبه‌های فطری و دقت در اندیشیدن و به زبان جاری ساختن.

عناوین شغلی

*باستان شناسی

*معمار

*هنرمند

*فضانورد

*وکیل

*زیست شناس

*شیمی دان

*تحلیل گر یا برنامه نویس کامپیوتر

*مهندس

*برنامه نویس مالی

*طراح گرافیک

*تاریخ دان

*مخترع

*ریاضی دان

*موسیقی دان

*فیلسوف

*عکاس

*پزشک

*روانپزشک

*روانشناس

*پژوهشگر

* دانشمند

*استاد دانشگاه

*نویسنده